reede, 6. detsember 2019

Cilla ja Rolf Börjlind “Kolmas hääl”


Cilla ja Rolf Börjlind “Kolmas hääl”, 495 lk. Sinisukk, 2017.

Nujah, kuna ma olin kirjanikepaari hiljuti loetud “Süsüügia tõusule” nii müüdud, hakkasin otsima mis raamatuid neil veel eesti keeles ilmunud on. Ja saanud teada, et sama seltskond on kirjutatud tegutsema veel koguni kolmes raamatus, lidusin joonelt raamatukokku ja vedisin need ka endale koju :D. Lugemismuljete kirjapanekuga jäin muidugi põneva lugemise kõrvale sajaga võlga ja kribin neid nüüd siin jõudumööda tagantjärele…

“Kolmanda hääle” sisututvustus tagakaanel kõlab nii:
"MARSEILLE. Linnalähedasele puhkealale on maetud tükeldatud surnukeha. Naine oli varem olnud tsirkuses noaheitja abiline. Tema ebainimlik surm vapustab ekspolitseinik Tom Stiltoni sõpra ja nad sõidavad Prantsusmaale välja selgitama mõrva motiivi.

STOCKHOLM. Tolliametnik leitakse kodunt ülespooduna. Politseile on kohe selge, et enesetapp on lavastatud. Tundub tõenäoline, et mõrv on seotud narkootikumidega, mille toll hiljuti konfiskeeris.

Olivia Rönning osaleb tolliametniku mõrva uurimises. Nii nagu talle omane, hülgab ta uuringute pealiini ja hakkab järgima teisi niidiotsi. Mõrvamotiivi uurides tutvub ta inimestega, kes teenivad suuri summasid, kasutades ära Rootsi heaoluühiskonda.

Kui Tom ja Olivia mõistavad, et mõrvad on omavahel seotud, ühendavad nad oma jõud.

Mulle väga meeldib selle kirjaniketandemi juures see, kui eluliselt usutavalt nad toovad oma kuritegude toimepanemise juurde elemente, mis on mõnes mõttes alles täiesti homne päev. Või vähemalt siis väga värske tänane päev, arvestusega et tapmiste, varguse ja petmise ajalugu ise on umbes eelajalooline päev… :D.

Minule meeldis see raamat väga, soovitan soojalt ka teile mõni õhtu lugemiseks ette võtta :).

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.