pühapäev, 20. oktoober 2019

Anne Rivers Siddons “Augustitüdrukud”

Anne Rivers Siddons “Augustitüdrukud”, 192 lk. Eesti Raamat, 2015. 

Väljakutseteema nr 48: raamat, mille pealkirjas on kuu, mil sa sündisid. 

Jessas, kui keeruline see teema jälle oli :D. Ja kas ainult mulle tundub, et augustiga ongi terve aasta kuudest kõige vähem raamatupealkirju loodud? :D. Nu igatahes selle raamatu ma lõpuks hädaga leitud paari hulgast välja valisin, lisaks olid sõelal Kalendritüdruk ja üks luuleraamat (Augustirebane, eripunktid superilusa kaanekujunduse eest ;)) ning August Torma elulooraamat. Tjah, oleks mul hetkel lugemiseks rohkem aega, oleksin võtnud ette pigem viimatimainitu. Aga et mul seda ei ole, jäi seekord sõelale too kiiret läbisaamist lubav õhuke naistekas :). 

Kokku oli “Augustitüdrukud” lihtne lobe lugemine, natuke meenutas koduses raamaturiiulis olevat Shirley Conrani “Paradiisisaare naised”, mis küll tegelikult sisult “Augustitüdrukutest” oluliselt värvikam, kõvasti mahukam ka... Või noh, võrrelge  ise, Conrani raamatus on sisuliiniks see, kuidas oma võimukatest tippjuhtidest mehi ärireisil saatvate hellitatud naiste tripp muutub košmaariks kui terroristid nende mehed nende endi silme all külmavereliselt mõrvavad ja naised põgenevad džunglisse, kus nad satuvad silm silma vastu metslastega – metslastega neis endis. Versus Siddonsi raamat, kus punt sõbrannasid on aastaid puhanud ühe nädala üheskoos ent traditsioon soikub, kui üks neist sureb. Kui seltskonnaga liitub naistele vanuse poolest tütreks sobiv noor daam, saadakse taas kokku. Ent vahepealsed aastad oma jälje jätnud ka põhituumikule ja seekordne puhkusereis ei lõpe kokkuvõttes kellelegi ootuspäraselt…

Mis ma oskan öelda, päris mõnus on vahepeal lugeda ka neid kergeid naistepehmikuid – need lasevad nii mõnusalt peal isiklikest probleemteemadest ennast kiirelt tühjaks laadida ;). 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.