neljapäev, 24. jaanuar 2019

Robert Bryndza "Viimne hingetõmme"

Robert Bryndza “Viimne hingetõmme”, 367 lk. Pegasus, 2018. 

Väljakutseteema nr 17: “Raamat selle maa kirjanikult, mida viimati külastasid”.

Viimane reis oli meil oktoobris Inglismaale ja blogissegi kirjutasin sellest päris mitu postitust kuna ikka keerles ka reisil üht või teistpidi raamatute ümber :D. Ja et reisimuljed oli alles suht värsked, siis tundus kohe väga arusaadav ja ise ära nähtud ka see kaamerate paljusus, millest loetud raamatus palju juttu ning siin viidatud hoonetestki (nt New Scotland Yard) sai lähedalt mööda jalutatud :).  

Tegelikult “Viimne hingetõmme” oli see raamat, mille võitsin puhta su-peeeer-vedamisega detsembris Pegasuse Kirjastuse jõululoosist. No siuke üllatus oli see Ingridi tookordne teade ikka, ma pole veel kunagi ühtegi asja FB-s võitnud ja nüüd siis tuli järsku selline pauk luuavarrest… :D.

Raamat ise oli muidugi täpselt nii põnev nagu paljud varemlugenudki teda meile kiitnud on, kohati ehtsate filmilike pööretega (nt see Oakwoodi talu läbiotsimine ;)) ja kindlasti võtan lugeda  ka Erika Fosteri sarja ülejäänud raamatud. Osa neist ehk juba lähiajal, sest need passivad hästi ka väljakutsete “Raamat, mille pealkiri on keegi kuskil” ja “Raamat mille tegevus toimub Inglismaal” alla ning mul on praegu nii oma lugemisplaaniga mõeldud, et esimeses järjekorras täidan väljakutseteemad ära ja kui see tehtud, vaatan, kas ja mis veel lugeda meeldiks :).  

Mõneti üllatav autor – britist meesterahvas, kes elab Slovakkias ning kirjutab oma peategelased hoopis naisteks. Oma kodulehel on kirjanik avaldanud, et plaanib 2019. välja anda tervelt kolm raamatut ning tõenäoliselt on neist vähemalt üks siis ka selle uue tegelasega peaosas, kellest anti teada 2018 mais – (kohtueksperiisi)profileerija Kate Marshall (parandage mind, kes englishit paremini oskavad – mis oleks õigem ametinimetus forensic profiler’ile?). Ja loodetavasti võetakse meile siis tõlkida ka need Bryndza uue seeria raamatud, olemasolevatele Erika-lugudele paistab igatahes küll lugejaid jätkuvat… :).  

Kes kiiresti lippava krimiga oma aega soovib sisustada, sellele sobib “Viimne hingetõmme” suurepäraselt. Raamatututvustus tagakaanelt (koos minu mugandustega :D) annab teaseri meile sisu kohta nii: “Kui prügikonteinerist leitakse noore naise vägivallatunnustega surnukeha – silmad kinni paistetanud, riided verest läbi ligunenud –, jõuab Erika Foster esimeste seas kuriteopaigale. Paraku ei tööta ta aga enam mõrvajuurdlusmeeskonnas ja tal pole õigust seal viibida. Erika ihkab iga hinna eest mõrvajuurdlustiimi tagasi pääseda ning leiab selleks võimaluse. Ja siis selgubki, et võõrast nime ja fotot kasutav sadistlik mõrtsukas, keda justkui ei olekski olemas, jälitab ohvreid internetis ning on võtnud sihikule ilusad noored naised...” 

Pegasusele veelkord aitäh toreda jõulukingi eest, sain nii ootamatu üllatuse kui hea lugemiselamuse :). 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.