pühapäev, 28. aprill 2019

Saksamaa tripist ja raamatutest

Kuna me sattusime Berliini seiklema just munadepüha ajal, olid poed meie seal viibimise ajal enamuses kinni ning visiidid põnevatesse raamatupoodidesse jäid seekord ära. 
Aga, päris raamatuteemadeta ei jäänud meil ka see reis, sest otsisme üles kaks 24/7 avatud tänavaraamatukogu ning külastasime ära kuulsa Bebelplatzi :). 

Esimene tänavaraamatukogudest kandis nime Bücherwald ja kujutas endast viit suuremõõdulist puupakku, mis omavahel kokku kruvitud ja millesse sisse olid uuristatud riiulid raamatute jaoks. 
Teiseks raamatuhoidlaks oli vana telefonikabiin. Telefonikabiini raamatukogust leidsin isegi ühe tuttava nimega teose – Oliver Twisti, pakupuu laenutusest midagi meil ilmunut silma ei jäänud. Kui sooviksite samuti neid raamatukogusid Berliinis olles uudistada, siis esimene neist asub aadressil Sredzkistraße 48 ja teine kohe Lastemuuseumi kõrval aadressil Osloer Str. 12. 

Bebelplatz on tuntud oma kuulsa “Tühja raamatukogu” memoriaali järgi, mälestusmärk püstati siia 1995 mälestamaks natside raamatupõletamisi, mis 10. mail 1933 pandi toime lisaks Berliinile veel mitmes Saksa ülikoolilinnas. Memoriaal koosneb klaasplaadist, mis on asetatud munakividesse ning läbi mille on näha sümboolseid tühje raamaturiiuleid. Kuna mu enda pilt jäi sellest vastupeegeldava päikese ja ringisagiva rahvamassi tõttu kehva, lisan vaatamiseks teile siia sellest netipildi. 
Humbolti Ülikool, mille üks hoone jääb samuti platsi serva, viib kord aastas siin platsil läbi raamatumüüki ja netist leitavate piltide kohaselt on siin suviti samuti avatud mugav tänavaraamatukogu (see viimane pilt on ka netist). 
Kuskil tänaval koperdasime juhuslikult ka ühe ägeda tänavapingi otsa (raamatukujulise loomulikult ;)). 
Ja üldse pean ütlema, et lugemise mõttes oli see üks väga viljakas tripp – lennukis istumise ajatäiteks oli mul kaasas 2 raamatut ja mõlemad sain reisi jooksul läbi ka. 

Nüüd polegi siis muud kui vaid augustikuist Šotimaa trippi oodata ning loota, et ehk õnnestub ka seal midagi põnevat ja raamatuteemalist vaatamiseks/uudistamiseks leida :). 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.