esmaspäev, 23. märts 2020

Hendrik Groen “Kuniks elu. Uus salapäevik. Hendrik Groen, 85 aastat vana”


Hendrik Groen “Kuniks elu. Uus salapäevik. Hendrik Groen, 85 aastat vana”, 351 lk. Eesti Raamat, 2017.

Peale Hendrik Groeni salapäeviku esimese osa läbisaamist - siis, kui Taimi lugemisgrupis viitas, et raamatule on järg ka - tahtsin muidugi papi seikluste teise osa ka kohe otsa lugeda. Ja et raamatukogus järjekorda raamatule seekord minu üllatuseks polnudki, sain rahulolevana juba küsimise päeval pehmekaaneline kotis koju sõita :).

Raamatuna oli järje-salapäevik sama hea kui esimene, lihtsalt seekord ei olnud asjal juures enam toda esimese korra pahviks löövat teema uudsust ja üllatuslikkust. Proovisin kirjanikku guugeldada ka (sest Hendrik Groeni kirjanikunime all on välja antud ka üks romaan ning ma tahtsin veenduda, kas siis päriselt üks vanadekodus elav 85-ne kõiki neid raamatuid kirjutab :D) aga väga palju infot, vähemalt englishis, tema kohta välja ei tule. Küll tuli välja see, et raamatu järgi on valminud seriaal; piilusin teaseriks üht youtube hollandikeelset trailerit aga et selles oli Hendrik selline äti väljanägemisega toi, mitte nagu raamatukaanel kujutatud ja mina oma peas lugemise kõrvale temast pildi loonud, jäi arusaadavas keeles subtiitrite olemasolu edasine otsimine pooleli...  

Mis ma oskan siis rohkem siia öelda kui et soovitan lugeda võtta, vananev ühiskond ja vanaks saamine on meie kõigi homne / ülehomne päev ning (enese)irooniline pilk üle-kaheksakümnese raamatutegelase praegusest olevikust isiklikku tõenäolisesse tulevikku on kõigis oma nüanssides värskendavalt kainestav :D. Ja vähemalt mind on pannud teema laiem teadvustamine näiteks ka ei-viitsi-täna-pikka-koerajalutusringi-teha tüüpi viilimissoove juba eos maha suruma ning loodetavasti ütleb siis mu kere mulle  siis 20/30/40 aasta pärast aitäh. Nutikell on küll mu viimase aja sammukooslustest pehmelt öeldes hämmingus, kuid hoiab omakoda rauda tules, saates telefoni motiveerivaid keskmistatud  statistikateateid ja edasistele tegudele ärgitavaid hüüdlauseid… :D. Nii me siis siin vananeme, raamatulugemiste kõrvale :P.

Üleelatavat koroonakarantiini kõigile; kui otsite tööst puhkamiseks mõnusat vahepala, siis Groeni jupitatud päevikumärkmed sobivad selleks hästi, soovitan.  

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.