neljapäev, 13. september 2018

Lahedad raamatupoed mujal maailmas: Poola

Augustis Poolas ringi trippides sattusime puhta juhuse läbi külastama ka üht ägedat inglisekeelsetele raamatutele spetsialiseerunud kasutatud raamatute poodi. Pood kandis nime Massolit - nagu “Meister ja Margarita” Berlioz’i kirjanduslik ühingki ;) - ja asus mugavalt kohe Krakowi vanalinna must-be-vaatamisväärsuste naabruses. 

Pood oli sisse seatud ühe vanema kortermaja esimesele korrusele, oli ägedalt sopiline ja hubane, põrandaid kattis vana kalasabaparkett ja laes rippusid lühtrid... Kuskilt tagaukse koridori kaudu juhatati meid veel esimesest osast mitmeruumilisse tagaossa, mis samuti kõik maast laeni raamatutega täidetud riiuleid täis ning soovi kõrval oleks saanud ennast valitud raamatuga ka kohe mõne väikese laua taha või mõnusasse tugitooli istuma kerida ning koogi ja kohvi kõrvale oma leidu nautida, sest sealsamas raamatute vahel tegutses ka suud vett jooksma ajavaid  hõrgutisi pakkuv kohvik :). 

Vaatasin järgi, et poe täpne aadress on Felicjanek 4, Krakow ja ta on külastamiseks avatud iga päev 10-20 ning selles viiakse aeg-ajalt läbi ka kultuuriüritusi ja kunstinäitusi. Kui sinnakanti satute, soovitan kindlasti sellesse mõnusa auraga poodi sisse piiluda, ma ise olin meie leiust küll väga elevil :). Ja kes raamatupoodi peavad, siis see on kindlasti koht, kust endalegi mõteteks snitti võtta… Või nu, vähemalt mina ise olen just seda tüüpi, kes taolisesse ennast unustada võiks, kohe mitmeks tunniks…

Otselink ka: http://www.massolit.com ja võrreldamatult rohkem ägedaid pilte vaatamiseks leiate lüües  netiotsingusse vaid märksõna "massolit books".


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.