teisipäev, 11. veebruar 2020

Lugemisaasta kokkuvõte 2019


Jäin sel aastal kuidagi eriti võlga oma aastakokkuvõtte tegemisega, täna on juba 12, 14, 22, 27. jaanuar, 03, 11. veebruar ja mul pole ikka kirjas rohkem kui see ainus rida… :D. Aga ma teen lühidalt kokkuvõtte nüüd siiski siia ära: parem ju hilja kui mitte kunagi ja siis on võrdlus olemas, ka tulevas(te) aasta(te)ga :).

Kokku jõudsin aasta jooksul läbi lugeda 61 raamatut (18 197 lk). Kõige paksem oli neist “Õmblejanna Madriidist” (595 lk) ja kõige õhem “Jõgeva elavad surnud” (57 lk). Eesti kirjanike raamatud moodustasid loetust ca kolmandiku (21/61-st), neist enim meeldisid mulle “Serafima ja Bogdan” (ilukirjandusena), “Nad kuuluvad maailmale” (dokumentaalteosena), “Naine” (kui lihtsalt üks täiesti piduriteta kirjatükk “Mehe vabadusvõitlusest ühiskonnas, kus mehele on peale sunnitud roll olla Naise nürida käe pooolt juhitud marionettnukk” :D) , “Eesti vanaemade lood ja salatarkused” (nipiraamatuna), Sünk jää, otsatu põhi” (krimina) ja “Lõpupidu” (noortekana). Ning lisaks tõstaksin esile veel “Rikkaks saamise õpiku” kui ühe eriti hea sissejuhatava eneseabiraamatu teel iseenda pensionifondivalitsejaks ;).

Väliskirjandusest meeldisid enim “Kaitsekraavi tee” ja “Igaviku fjordi prohvetid” (vääriskirjandusena), “Õmblejanna Madriidist” ja “Minu nimi on Maryte” (reaal-ajaloolise põneviku/dokumentaalteosena), “Kentsakas juhtum koeraga öisel ajal”, “Britt-Marie oli siin”, “Isa aseaine” ja “Manjunja” (igal ajal ja ükskõik millisele sihtrühmale välja hõigatava raamatusoovitusena), “Keemik” (vererõhku üles krudiva turbopõnevikuna) ning kaks krimiplokki: Stephen Kingi ”Härra Mercedes”, “Mis hundi suus, see hundi oma” & “Valve lõpp” ning Börjlindide ”Süsüügia tõus”, ”Kolmas hääl”, ”Must koidik” & “Uinu, pajuurvake” (sest sa lihtsalt ei saa neist ühtegi käest ära enne, kui raamatu tagumine kaas ette tuleb).

Lugemise väljakutse enda sain täidetud 27.10 ja selle üle olen uhke, polnud just lihtne leida teemadesse kõiki neid vajalikke raamatuid... Samas seda ütlen küll, et tasub neid teemasid piiluda ja ise teen seda kindlasti ka sel aastal. Sest ma jõudsin just nimelt vajaduse tõttu väljakutseteemadesse mõni raamat leida eelmistes plokkides soovitatud / esile tõstetud raamatutest enamuseni ning muidu oleksin ainult ühekülgselt kinni olnud oma tavapärastes žanrilemmikutes. Selle aasta teemasid juba uurisin ka, ühed intrigeerivamad tunduvad neist “raamat selle koha ajaloost, kust pärinevad sinu kõige kaugemast ajast pärit esivanemad, keda tead“ (ma igatahes googeldasin hasardiga Genist juba välja oma suguvõsa juured aastani 1738 :D), „raamat, mis tuleb su lugemislauale mõnest teisest loetud raamatust“ ja „Poola/Tsehhi/Ungari kirjaniku raamat“ :).  

Allolevale pildile kogusin seekord kõik eelmisel aastal loetud raamatud, milledel kas juba oli või tekkis koht ka meie koduraamatukokku; peamiselt jõudis eelmise aasta lugemisvalim minuni siiski raamatukogust või siis sõprade/lähedaste kaudu (aitäh siinkohal lahketele laenajatele Maiule/Kaidole, Kristelile ja Carolinale :)). Lisaks kõigile teile aitäh ka antud raamatusoovituste eest ja küllap käesoleva aasta lõpus saan taas nii mõnelegi soovitatutest kui eriti meeldejäänule viidata :). Häid lugemiselamusi kõigile!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.