reede, 6. detsember 2019

Cilla ja Rolf Börjlind “Must koidik”


Cilla ja Rolf Börjlind “Must koidik”, 447 lk. Sinisukk, 2017.

Kolmas osa Olivia Rönningi ja Tom Stiltoni lugudest, sel korral on kuritegude taustateemaks rassistlik motiiv… Ehk taaskord, kuriteod toimuvad vägagi tänases päevas, arvestades paremäärmusluse järjest suurenevat tõusu nii Rootsis kui kogu maailmas.

Kolmanda raamatu sisututvustus tagakaanel kõlab nii:
Olivia Rönning otsustab naasta politseinikuameti juurde, asudes tööle Höganäsis. Samal ajal vapustab Arildi küla koletu lapsetapp ja Olivia asub juhtumit uurima. Mõni päev hiljem mõrvatakse järgmine laps, sel korral Stockholmis. Uurimise käigus selgub, et kahe lapse mõrvaritel on sarnane käekiri. Kogu riik on šokeeritud ning asjasse sekkub keskkriminaalpolitsei Mette Olsäteri isikus.

Tom Stiltoni sõber Ronny annab mehele antikvariaadist pärit raamatu, mille vahele on pikitud hulgaliselt ajaleheväljalõikeid. Need käsitlevad eskorttüdruku siiani lahendamata julma mõrva, mis ei anna Stiltonile enam rahu.

Mõrvauurija Marianne Boglund saab laborist kummalised tulemused, mille tõttu laste mõrvade uurimine võtab uue ja ootamatu suuna.

Mis ma oskan öelda, täpselt nii raamat jooksebki - mitu esmalt täiesti omavahel ühendumatut liini saavad üks hetk seose ja sa ainult tripid üleni sellesse kõigesse neelatuna lehti keerates kaasa… Pean välja ikka otsima, kuidas seriaalis raamatu peategelasi kujutatud on, siis hea võrrelda, kas mu peas tekkinud kujutluspilt on sarnane sellele kuidas teised lugejad neid tegelasi on näinud või on minu mulje hoopis teine…

Raamatusoovitus igatahes minu poolt ka sellele osale; kirjanikud ise nimetavad raamatuid küll üksteise järgedena aga sisukate viitamiste tõttu varasematele sündmustele on kõik ka eraldi loetavad :).

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.